Bemutatkozás

Évezredes hagyományok, természeti ritkaságok és feledhetetlen élmények várnak az Alföld és a Bihar hegység találkozásánál, Berettyóújfaluban.

A Morotva Liget Sport és Szabadidőközpont Berettyóújfalu kertvárosában, Berettyószentmárton szélén helyezkedik el. Egyik oldalról a Berettyó folyó veszi körül a közepén pedig a liget szíve található: a Morotva tó.

Gyönyörű tóparti környezetben várjuk pihenni vágyó Vendégeinket. Kiépített stégeken gyönyörködhet a természet adta környezetben.

A szabadidő központban az aktív és passzív pihenésre is vannak alternatívák. Számos sportolási, szabadidős, szállás és étkezési lehetőség adott a területen.

Az idelátogatók megismerkedhetnek a Bihar- Sárrét sajátos természeti, kulturális kincseivel és hagyományaival is. Idegenvezetőink fakultatív programok keretein belül mutatják be a környék látványosságait.

Kellemes böngészést kívánunk weboldalunkon!

 • Általános infó:
  06-30/466-28-58
 • Jurta Üdülőházak:
  06-54/500-004
 • Web:
  http://jurtaudulohazak.hu
 • Bobkart pálya, Városnéző kisvonat:
  06-30/380-10-00
 • Web:
  http://bobkart.hu
 • E-mail:
  morotvaliget@gmail.com

Szolgáltatásaink közül

Pálfi István Sport és Rendezvénycsarnok és kisvonat

Pálfi István Sport és Rendezvénycsarnok, mely különböző sport, szabadidős, céges és családi rendezvényeknek, esküvőknek, koncerteknek, illetve konferenciáknak ad otthont. Teljes körű infrastruktúrájának köszönhetően szinte bármilyen rendezvény megvalósításához kitűnő lehetőséget nyújt.

Városnéző kisvonattal lehetőség adódik a környék felfedezésére.

További infomrációért lépjen tovább a Szolgáltatásaink oldalra.

Szabadtéri rendezvénysátor, Műfüves focipálya és Halastó

Szabadtéri rendezvénysátor nyáron kiválóan alkalmas szülinapok, gyerekzsúrok, gyermeknapok és fesztiválok rendezésére.

Műfüves focipálya különböző szabadtéri sportrendezvények, vetélkedők, versenyek szervezésére ad lehetőséget.

A Halastó, szép és nyugalmat árasztó környezete, pihenésre, csónakázásra, vizibiciklizésre illetve hobbi horgászatra alkalmas.

További infomrációért lépjen tovább a Szolgáltatásaink oldalra.

Jurta Üdülőházak, Műjégpálya és Squash pálya

A Morotva tó partján a régi magyar hagyományokat őrző Jurta Üdülőházak foglalhatók az év bármely napjára. Az üdülőházak 4 fő számára ideálisak.

Műjégpálya, mely a téli sportok kedvelőinek nagyon jó elfoglaltságot nyújt.

Squash pálya, mely kivételes élményt ad a sportot kedvelők számára.

További infomrációért lépjen tovább a Szolgáltatásaink oldalra.

BobKart pálya és egyéb lehetőségek

Az aktív szabadidő eltöltését kedvelő fiatalok, gyerekek és családok számára elkészült Magyarország első és jelenleg egyetlen sík területen lévő BobKart pályája a ligetben.

Közvetlenül a pálya mellett Látvány Étterem található, melyből gyönyörű kilátás nyílik a liget egész területére.

Fa játszótér, Mászó fal és a tó melletti Játszó Bárka nagy élmény a gyerekek számára. Táborozási, séta és bicikli túrázási lehetőségek egyaránt igénybe vehetők.

További infomrációért lépjen tovább a Szolgáltatásaink oldalra.

BobKart pálya - Videó


Focicsapattól az országos hírű szabadidőparkig

A Morotva Liget az év minden napján tartalmas kikapcsolódást és különleges szórakozást ígér.

Vajon mi kell ahhoz, hogy az egyébként remek adottságokkal rendelkező, ám a természet törvényeinek engedelmeskedve, bozóttal és csenevész erdővel borított, mély fekvésű, vizes terület egy évtized alatt a megyehatáron túl is híres szabadidős, rekreációs parkká váljon?

Hozzávalók: környezetük iránt igényes, lakóhelyüket szerető emberek, temérdek ötlet, nagy adag elhatározás, bátorság, sikeres pályázatok és munkakedv. Mindez együtt volt Berettyóújfalu Morotva városrészén, ahol ma már az év minden napján nyitva álló, többféle kikapcsolódási lehetőséget nyújtó szabadidőpark várja és fogadja a vendégeket - külhoniakat és hazaiakat egyaránt. De nézzük a történetet, amely az 1990-es évek végén kezdődött.

Egy focicsapattal kezdődött minden

Mégpedig azzal, hogy a Morotva fagyizójában, arról beszélgetett egy sportot szerető baráti társaság, hogy a városrészüknek miért nincs kispályás focicsapata a berettyóújfalui városi bajnokságban. Röpködtek a nevek, hogy ki jöhetne szóba az alakuló csapatba, és hol laknak az illetők. Kiderült, nem is egy, hanem két csapat is felállhatna, mégpedig a Morotva magassági szintjei szerint - alvég és felvég. Elég az hozzá, hogy végül egy csapat indult a városi bajnokságban, ám ha már megvan az alvég és a felvég gárdája, miért ne játszhatnának egymás ellen. És ha játszanak, akkor a meccs köré egy kis főzést is lehetne szervezni, hogy a családok is jól érezzék magukat. Következő években férfiak, fiatalok és nők is megmérkőztek egymással, majd jöttek a fellépők, pályázati pénzből neves előadók is, és városszerte rangja lett a Morotva Napnak. Azárt, hogy az esemény kapcsán tovább tudjanak lépni, és a Morotva napnak helyet adó, már említett elhanyagolt területet rendbe tudják tenni, 2003-ban megalakították a Morotva Egyesületet, ez pedig használatba megkapta a várostól az 5 hektárnyi, elvadult, gát mögötti részt. Innentől kezdve aztán jöttek az ötletek, mi mindent lehetne itt csinálni. Az ötletelők élére állt Mezei József helybeli vállalkozó, aki pályázatokon nyert pénzekkel, illetve saját forrásból belevágott a fejlesztésekbe.

Műjég és bobkart

Előbb a területet kerítették körbe, utána megtisztították a felesleges növényzettől, tereprendezés és építkezés következett. Először természetesen tavat, csónakázó tavat, mivel a terület igencsak mély fekvésű. Majd következett a fogadóépület, utána egy műfüves, szabályos nagy focipálya világítással, hozzá a kiszolgáló épületekkel. Majd következett az eddigi legnagyobb beruházás, a Pálfi István Rendezvénycsarnok, az országos hírű és nemzetközi versenyeken is ismertséget szerzett Mezei-Vill Futsal csapat és utánpótlás csapatainak otthona, Berettyóújfalu legnagyobb rendezvényterme, a hozzá kapcsolódó konyhával és egyéb létesítménnyel. Elkészült a műjégpálya, nemrégiben a 40 fő elhelyezésére alkalmas, kandallóval, internettel is felszerelt, minden igényt kielégítő Jurta üdülőházak. És ne feledkezzünk meg a szenzációról, amely már túl van a próbaüzemen és hamarosan a közönség is használatba veheti, ez pedig a bobkart pálya. Már most, mint ha üdülőben lenne az ember! És itt nem áll meg a Morotva Liget fejlesztése: hamarosan elkészül a tó körül a rekortán borítású futópálya, a termálkút fúrása után a strand, és már megvan a szálloda helye is.